Panostus liikuntapalveluihin kannattaa aina

Oulu on ollut jo pitkään menestyksekäs liikunta- ja urheilukaupunki. Oulusta on ponnistanut maailmalle suuri joukko huippu-urheilijoita ja oululaiset seurajoukkueet ovat niittäneet menestystä useassa lajissa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Urheilun tuottamien elämysten ohella myös kuntoliikunnalla sekä liikuntaharrastusten tukemisella on keskeinen rooli kuntalaisten hyvinvoinnin vahvistamisessa. Liikuntapalveluihin panostaminen vähentää henkistä ja fyysistä pahoinvointia ja samalla terveydenhuollon kustannuksia.

Oulu on tehnyt takavuosina hyviä poliittisia päätöksiä liikunnan edistämiseksi kaupungissa. Liikuntarakentamiseen on panostettu ja Oulussa on käytössä esimerkiksi senioripassi, joka mahdollistaa eläkeläisryhmien edullisen kuntoilun.

Oulu on myös panostanut lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin päättämällä, että alle 18-vuotiaiden muodostamien ryhmien harjoitusvuorot ovat kaupungin laitoksissa maksuttomia. Tämä on ollut taloudellisesti merkittävä asia lapsia ja nuoria liikuttaville seuroille ja lasten vanhemmille.

Vuorojen maksuttomuutta on yritetty murtaa takavuosina lukuisia kertoja. Esimerkiksi vuonna 2014 sivistys- ja kulttuurilautakunta esitti seuravuorojen muuttamista maksullisiksi. Keräsimme Olli Kohosen kanssa tuolloin nimiä nettiaddressiin maksuttomien liikuntavuorojen säilyttämiseksi. Allekirjoituksia kertyi lopulta yli 3 700 kappaletta ja kaupunginvaltuusto torjui esityksen.

Koronapandemian myötä Suomeen on syntynyt hyvinvointivelkaa. Panostaminen ennaltaehkäiseviin palveluihin on yhä tärkeämpää tulevalla valtuustokaudella. Liikuntapalveluihin satsaaminen luo hyvinvointia ja säästää myös rahaa.

Kirjoitus on julkaistu Oulun Vasemmistoliiton vaaliliitteessä Forum24-lehdessä ke 19.5.2021.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *