Painajainen Arkadianmäellä

Opiskelijatoiminnan järjestämään yliopistolain vastaiseen mielenosoitukseen osallistui tänään tuhatkunta ihmistä Helsingissä. Äänekäs kulkue saapui Arkadianmäelle kahden aikaan iltapäivällä ja esitti voimakkaan kannanottonsa autonomisen ja julkisrahoitteisen yliopiston puolesta. Kriittisen opiskelijaliikkeen viesti on selvä: lakiuudistus on jäädytettävä välittömästi!

 

1.jpg

Lakia on valmisteltu porvarihallituksen perinteitä noudattaen nopeasti ja hiljaa – tieteen parhaita asiantuntijoita, opettajia ja opiskelijoita, kuulematta. Uuden lain myötä yliopistomaailmaa pyritään sitomaan tiukemmin tulosvastuusääntöihin ja yritysrahoituksen varaan, mikä todellisuudessa heikentää yliopistojen autonomiaa – vaikka hallitus ja opetusministeri ovat meille yrittäneet toisin vakuutella. Yritysten päätösvalta yliopistojen hallinnossa tulee esityksen myötä lisääntymään.

 

2.jpg

Yliopistojen on oltava jatkossakin riippumaton ja kriittinen tiedeyhteisö. Koko maan etu on säilyttää julkiseen rahoitukseen perustuva yliopisto, jossa säilytetään monitieteisyys ja markkinalogiikasta riippumaton tieteen vapaus.

 

3.jpg

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *