Vielä vaaleista

Vaalimerkinnän kirjoittaminen viivästyi, kun vietin vaalien jälkeen kaksi viikkoa isyyslomaa. Pidin internet-vapaata viime viikon ja keskityin lomailuun perheen parissa.

Kuntavaalien tulosta on puitu muun muassa maakunnan lehdissä ja poliittisissa blogeissa jo runsaasti.  Vaikka Vasemmistoliiton osalta Oulun tulos oli äänimäärissä mitattuna hiukan parempi kuin edellisissä vaaleissa, yksi paikka menetettiin. Suurin pettymys oli se, että Vasemmistoliiton ryhmässä ei ole vieläkään yhtään alle 30-vuotiasta valtuutettua. Meitä alle kolmikymppisiä varavaltuutettuja on Vasemmistoliitossa kuitenkin nuorten saaman hienon äänimäärän myötä neljä kappaletta ja uskon, että pystymme lautakuntatyön kautta antamaan oman panoksemme kaupungin kehittämiseen nuorten ehdoilla. Kiitos vielä kaikille äänestäneille.

Oulun kaupunginvaltuusto on nyt jakautumassa punavihreään (vas+sdp+vihr 32 paikkaa) ja porvarilliseen blokkiin (kok+kesk+kd 32 paikkaa). Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että vihreät haluavat asemoida itsensä vasemmalle. Tässä skenaariossa ratkaisijan paikalle pääsisi pieni perussuomalaisten ryhmä (3 paikkaa). Neuvottelut kaupunginhallituksen koostumuksesta ja luottamuspaikoista ovat parhaillaan käynnissä. Katsotaan, miten asiassa lopulta käy.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *