Hallitus suunnittelee perustuslain vastaista henkilörekisteriä

Orwell on täällä taas eli hallitus kaavailee perustuslain vastaista henkilörekisteriä urheilutapahtumiin: https://yle.fi/a/74-20038735

Kerrataanpa jälleen faktat:

A) Suomessa ei ole mitään huligaaniongelmaa, vaikka kansanedustaja Pauli Kiuru onkin kehitellyt päässään/päissään erilaisia fantasioita. Järjestyshäiriöitä tapahtuu otteluissa keskimäärin vähemmän kuin suomalaisen peruspitäjän baarissa viikonlopun aikana.

B) Järjestyshäiriöihin voi puuttua jo nyt ja otteluista voi poistaa ihmisiä tarvittaessa, kuten sieltä pitäjän baaristakin. Jos ihmisten toimintaa pitää rajoittaa laajemmin, oikeusvaltiossa asia kuuluu viranomaisille kuten poliisille. Emme tarvitse lisää oikeuksia JV-kortin omaaville henkilöille, koska on nähty jo aiemmin, että se johtaa mielivaltaan ja ylilyönteihin.

Eli ei, emme tarvitse orwellilaisia henkilörekistereitä ja mustia listoja ihmisistä stadioneiden porteille stevareiden käyttöön. Onneksi tässä on perustuslaki perälautana ja sen on pidettävä.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *