Vaalit ja iso G

Viime aikoina on ollut hyvin kiireistä työ-, perhe- ja luottamustehtävärintamalla, joten blogin päivitys on juuttunut ahtojäihin. Huhtikuun vaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja esimerkiksi piiritoimikunnassa riittää pohtimista vaalikiertueen ja -mainonnan järjestämisessä.

Politiikan kentillä on tapahtumassa suuria muutoksia erityisesti perussuomalaisten nousun myötä, joten haasteita riittää. Pohjois-Pohjanmaalla Vasemmistoliitolla on tutkimusten mukaan edelleen vankka kannatus, mutta tuleen ei voida jäädä missään nimessä makaamaan. Työtä on siis tehty ja tehdään edelleen monen ehdokkaan tukena.

Tammikuussa oli onneksi hetki aikaa pohtia menneitä. Esittelin Oulun Ylioppilaslehdessä vuonna 2006 valmistunutta graduani, jossa käsitellään länsimaisen lehdistön suhtautumista Rivonian oikeudenkäyntiin. Etelä-Afrikassa vuosina 1963-64 pidetyssä oikeudenkäynnissä tuomittiin joukko ANC:n aseellisen siiven johtohenkilöitä pitkiin vankeusrangaistuksiin. Jossain tapauksissa jopa kuolemantuomio oli lähellä. Tehtävänä oli kertoa noin 25 sanalla tutkimuksen tärkeydestä ja sen kiinnostavuudesta tavalliselle tallaajalle.

Opinnäytetyöt ovat monesti tietynlaista liukuhihnaduunia, jossa tekijä pyrkii pääosin vain osoittamaan, että hallitsee valitsemansa tutkimusmenetelmät. Joskus nähdään toki helmiäkin, mutta oma työni kuuluu ehkä enemmän tuohon ensimmäisen kategoriaan. Aihe on toki kiinnostava, sillä se liittyy voimakkaasti kylmän sodan kuvioihin ja siirtomaapolitiikkaan Afrikassa. Joskus olisi kiva jatkaa aiheen parissa pidemmällekin, sillä tutkimista riittäisi yhä.

Jaaritteluun tottuneena oli varsin hankalaa typistää koko tuotoksen sanoma noin lyhyeen pätkään, mutta ruuveja kiristämällä päästiin ihan tyydyttävään lopputulokseen. Juttu löytyy täältä (sivu 17).

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *