Vastine Olli Immoselle

On surullista, että perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei usko Suomen eikä Oulun positiiviseen tulevaisuuteen. Immosen näkemyksen (Oululehti 13.11.) mukaan Oulu vuonna 2068 on varsin toivoton paikka elää.

Mellakointimaalailu on tyypillinen otos perussuomalaisten Suomen Sisu – siiven pelottelusta. Oulua pitäisi kaiketi Immosen mukaan siivota. Siitä emme tiedä, onko hänen näkemyksensä samantyyppinen kuin lieksalaisen puoluetoverinsa, joka vaati omillensa muutama viikko sitten ”somalivapaata” kokoustilaa.

Me allekirjoittaneet haluamme rakentaa hyvinvointia Ouluun ja koko Suomeen. Emme lietsoa vihaa ja levottomuutta ihmisryhmien välille Immosen tapaan. Meidän toiveemme ja tulevaisuudennäkymämme Oulusta vuonna 2068 ovat ennen kaikkea myönteiset.

55 vuoden kuluttua Oulu on nykyistä isompi ja eloisampi paikka, jossa kaikenlainen eriarvoisuus on vähentynyt. Oulu elää edelleen teknologian kautta, koska kaupungistamme on muodostunut eritoten clean tech – yrityksien paratiisi.

Oulu ei ole kuitenkaan riippuvainen yhdestä yrityksestä, vaan laaja toisiaan täydentävä yritysverkosto tuo kaupunkiin, maakuntaan ja koko Suomeen hyvinvointia.

Oulussa vuonna 2068 on myös edelleen laadukkaat julkisesti tuotetut palvelut, joista valtaosa on maksuttomia.

Joukkoliikenteen johtotähtenä on tuore pikaraitiotie keskustan ympäristössä ja juniakin on ollut lähiliikenteessä jo muutaman vuosikymmenen.

Oulussa vuonna 2068 voidaan hyvin ja suvaitaan toisiamme. Oulussa vuonna 2068 eletään ihimisiksi.

Olli Kohonen, Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäsen (vas), Oulu
Jaakko Alavuotunki, Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston toiminnanjohtaja, Oulu

Kirjoitus on julkaistu Oulu-lehdessä 29.11.2013.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *