Työttömyysturvan suojaosan poisto on ideologista kyykytystä

Petteri Orpon hallitus tarjoaa keppiä ja karttua joka suunnasta työttömille ja pienituloisille. Yksi järjettömimmistä hallituksen ajamista ”uudistuksista” on työttömyysturvan suojaosan poistaminen. En voi käsittää, mitä muuta tällä haetaan kuin jo valmiiksi heikossa asemassa olevien ihmisten kyykyttämistä ideologisista syistä.

Nykyisin työtön voi siis tienata kuussa 300 euroa ilman, että se vaikuttaa hänen työttömyysturvaansa. Lisäksi edellinen hallitus nosti koronakriisin aikana suojaosan tilapäisesti 500 euroon.

Suojaosan poistaminen on julma ja myös kansantalouden näkökulmasta täysin käsittämätön ratkaisu. Kuten tässä artikkelissa kerrotaan, Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan yli 100 000 osa-aikatyötä tekevää ihmistä, jotka nimenomaan haluaisivat kokoaikatyöhön, mutta sitä ei ole kaikille tarjolla. Lisäksi suojaosa kannustaa ihmisiä ottamaan vastaan osa-aikaista tai lyhytkestoista työtä ja pääsemään näin työelämään kiinni.

Suojaosa pitäisi pikemminkin nostaa pysyvästi vähintään tuohon 500 euroon. Tämän päätöksen seurauksena ihmiset jäävät kotiin ja työllisyysaste laskee, kuten myös tehtyjen työtuntien määrä. Saatanan tunarit.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *