Presidentinvaaleissa tarvitaan vasemmistolainen vaihtoehto

Kalevan pääkirjoituspalstalla esitettiin maanantaina 14.11., että Vasemmistoliiton ei pitäisi asettaa omaa ehdokasta ensi vuoden alussa käytäviin presidentinvaaleihin.

Vasemmistoliitto tuki edellisissä vaaleissa presidentti Tarja Halosta, joka on arvopohjaltaan aidosti vasemmistolainen henkilö. Tulevissa vaaleissa tilanne on erilainen. Tähän mennessä taistoon ilmoittautuneesta ehdokasjoukosta ei löydy vasemmistolaisia arvoja edustavaa ehdokasta. Osaksi sen vuoksi vaalitenteistä ja –tilaisuuksista on puuttunut todellinen debatti ja erilaisten vaihtoehtojen esille tuominen.

Vaaleihin tarvitaan ehdokas, joka ajaa solidaarisuutta ja tasa-arvoa sekä haluaa nostaa keskusteluun kasvavat tuloerot ja pienituloisten heikentyvän aseman. Myös tulevaisuuteen suuntautuvaa nuorekkaampaa vaihtoehtoa kaivataan. Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että Vasemmistoliitto asettaa vaaleihin oman ehdokkaansa.

Kirjoituksessa väitetään lisäksi, että Vasemmistoliiton ehdokasasettelussa esiin nousseella puheenjohtaja Paavo Arhinmäellä on nostetta ainoastaan eteläisessä Suomessa. Väite on rakennettu hataralle pohjalle. Vasemmistoliitto oli edellisissä eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirin kolmanneksi suurin puolue 14,5 prosentin kannatuksella. Presidenttipelin edetessä Paavo Arhinmäki on saanut vankan kannatuksen alueen puolueväen keskuudessa. Muun muassa Oulun kunnallisjärjestö sekä Kainuun piirijärjestö ovat esittäneet Arhinmäkeä puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Jaakko Alavuotunki
toiminnanjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Vasemmisto

Kirjoitus on julkaistu Kalevan mielipidepalstalla 15.11.2011.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *