Nuorisotyöttömyyden torjumiseen tarvitaan mittava yhteistyökampanja

Viime viikkoina on kuultu synkkiä uutisia Oulun nuorison työllisyystilanteesta. Suomen suurista kaupungeista Oulu johtaa selkeästi nuorisotyöttömyyden tilastoa. Hälyttävää on, että vaikka oululaisia on alle neljännes Helsingin asukasluvusta, nuoria työttömiä löytyy Oulusta lukumääräisesti enemmän.

Positiivista on, että Oulun kaupunki valmistelee parhaillaan ohjelmaa, jonka avulla pyritään vähentämään nuorten työttömyyttä. Toivottavasti työtä tehdään nyt pitkällä tähtäimellä ja huolehditaan siitä, että ongelmaa ei ratkaista usein nähdyllä työmarkkinatuella tapahtuvalla lyhytaikaisella tempputyöllistämisellä, joka vain siivoaa tilastot hetkeksi.

Projektiin tarvitaan nyt kaikki Oulun alueen toimijat mukaan sataprosenttisella panostuksella. Oulu tarvitsee lisää koulutuspaikkoja ja oppisopimuspaikkoja. Myös yritysten panosta tarvitaan nuorisotyöttömyyden vastaisessa taistelussa. Kaupungin on tuettava taloudellisesti nuorten työllistämistä ja esimerkiksi työpajatoiminnan laajentamista. Myös pienyrittäjien tukeminen luo nopeasti lisää työpaikkoja.

Vaalien kannalta elintärkeää on, että kaupunginvaltuustoon saadaan lisää nuoria päättäjiä, jotka huolehtivat siitä, että tähän ongelmaan tullaan puuttumaan asian vaatimalla vakavuudella ja tarmolla.


You may also like...

1 Response

  1. Anne Huotari sanoo:

    Hei Jaakko, tulit Kalevan vaalikoneessa mulle ykköseksi. No, olen itsekin ehdokkaana. Tsemppiä vaalityöhön! Terveisin AnneH

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *