Oulun tartuttava stadionhankkeeseen

AC Oulu on hakenut suunnitteluvarausta Heinäpäähän rakennettavalle 5 000 -paikkaiselle jalkapallostadionille. Monikäyttöiselle tekonurmistadionille on Oulussa tarvetta, sillä näillä leveysasteilla nurmikentät eivät ole useimmiten vielä pelikunnossa kuningaslajin pääsarjojen alkaessa huhtikuun alussa.

Stadion toimisi Laivastonsinisten kotipesänä sekä palvellen myös alueen muiden seurojen tarpeita aina juniorijoukkueista lähtien. Jalkapallo on Oulussa lasten ja nuorten suosituin urheiluharrastus.

Vastaavia hankkeita on käynnissä myös muualla Suomessa. Uusia jalkapallostadioneita on rakenteilla tai suunnitteilla muun muassa Tampereella, Kuopiossa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Oulun hanke eroaa muista merkittävästi siten, että meillä julkinen sektori ei ole hankkeen maksumiehenä. Stadionhankkeen kustannusarvio on 13 miljoonaa euroa ja yli 75 prosenttia rahoista on tulossa yksityisiltä sijoittajilta.

Oulun kaupungin pitää tarttua tähän tilaisuuteen viipymättä. Verraten maltillisella julkisella panostuksella aluetalouteen on saatavissa kymmenisen miljoonaa euroa yksityistä rahaa, joka valuu paikallisille rakentajille ja yrityksille luoden samalla uusia työpaikkoja. Säästetyllä investointirahalla kaupunki voi panostaa jatkossakin esimerkiksi kunnallisten liikuntapaikkojen rakentamiseen kaikille käyttäjille.

Suunnitelman toteutuessa Heinäpäästä voi tulla koko pohjoisen Suomen jalkapallokeskus. Alueelta löytyy jo kaksi jalkapallohallia. Lukioikäisille pelaajille tarkoitettua Oulu Football Academyä kehittämällä voimme päästä tilanteeseen, jossa lupaavan juniorin ei olisi pakko lähteä esimerkiksi Seinäjoelle futislukioon. Tämä hyödyttää kaupunkimme houkuttelevuutta kokonaisuutena. Toivon, että tulevalta valtuustolta löytyy viisautta toteuttaa tämä hanke mahdollisimman nopealla aikataululla.

Jaakko Alavuotunki (vas), Oulu

Kirjoitus on julkaistu Kalevan mielipidepalstalla su 14.3.2021.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *