Työttömien liikuntapassit pysyväksi käytännöksi Oulussa

Oulun kaupunki otti muutamia vuosia sitten liikuntapaikoissaan käyttöön senioripassin, jolla yli 65-vuotiaat kuntoilijat ovat saaneet käydä kaupungin liikuntapaikoissa, kuten esimerkiksi uimahalleissa 30 euron puolivuotismaksulla.

Oulu on tarjonnut myös työttömille työnhakijoille liikuntapasseja, joilla on voinut käydä maksutta uimassa, kuntosalilla tai vaikkapa pelaamassa sulkapalloa kaupungin omissa liikuntapaikoissa. Viimeksi passi oli käytössä viime vuoden loppupuolella.

Työttömien liikuntapassit ovat tähän asti olleet kausiluonteisia tuotteita ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Panostus ei maksa kaupungille juuri mitään ja terveydenhuoltoon kuluvat kustannukset vähenevät jatkossa tarjoamalla ihmisille mahdollisuuksia huolehtia fyysisestä kunnostaan.

Liikunnalla on tunnetusti positiivisia vaikutuksia myös henkiseen hyvinvointiin. Näiden seikkojen vuoksi työttömien liikuntapasseista tulee tehdä Oulussa pysyvä käytäntö tulevalla valtuustokaudella.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *