Kohti reilumpaa työelämää

pam_logo2014_final_notxtPalvelualojen ammattiliitto PAM:n liittokokousvaalit järjestetään 23.3-12.4.2015. Vaaleissa valitaan 393 edustajaa liittokokoukseen, joka pidetään Helsingissä 1.-3.6.2015.

Liittokokous käyttää PAMissa ylintä päätösvaltaa ja päättää liiton linjauksista. Se valitsee muun muassa liiton puheenjohtajan, valtuuston sekä hallituksen Lisätietoa vaaleista löydät täältä.

Olen vaaleissa ehdolla vaalipiirissä 11 (valtakunnallinen) ehdokasnumerolla 2525.

PAM:n keskeisimmät tehtävät liittyvät tulevina vuosina työehtosopimuksiin, palkkoihin ja työlainsäädännön kehittämiseen.

Eräs suurimmista epäkohdista palvelualoilla liittyy niin sanottuihin nollatuntisopimuksiin. Nollatuntisopimuksella oleva työntekijä työskentelee viikossa 0-40 tuntia, työnantajan ilmoittaman tarpeen mukaisesti.

Nollasopimukset loukkaavat työntekijän oikeusturvaa ja niillä kierretään työsopimuslainsäädäntöä. Kansanliike Operaatio Vakiduuni on koonnut menestyksekkäästi ihmisiä pätkätyöläisten tueksi nollasopimuksia vastaan.

Eduskuntapuolueista Vasemmistoliitto, SDP, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit olisivat kieltämässä nollatuntisopimukset. Olen mukana tässä rintamassa. Tarvitsemme selkeämmät pelisäännöt, jotta työntekijöiden kyykyttämiselle tulee stoppi.

Toinen tärkeä työelämään liittyvä teema koskee paikallista sopimista. Paikalliset sopimukset ovat nykytilanteessa mahdollisia, kunhan työehtosopimusten ja työlainsäädännön minimitasosta pidetään kiinni. Paikallisen sopimisen lisäämistä haluavat ne, jotka haluavat huonontaa työehtoja entisestään. En kannata tällaista suuntausta.

Kolmas tärkeänä pitämäni teema liittyy palkkoihin. Tuloerot ovat kasvaneet myös Suomessa viime vuosina harjoitetun virheellisen talous- ja veropolitiikan takia. Tilanne voidaan korjata palkkaratkaisuilla, perusetuuksia korottamalla ja muuttamalla pääomaverotusta progressiivisemmaksi.

Matalapalkka-alat tarvitsevat nykyistä reilummat työehdot ja palkkatasoa on nostettava. Suomeen on luotava lakisääteinen minimipalkka ja alimmat sopimuspalkat on nostettava 1500 euroon.

Vaaliteemoistani voit lukea lisää PAM:n vaalikoneesta, joka aukesi äänestäjille tänään.

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *