Muutama huomio vapun uutisoinnista

Eilen vietettiin Vasemmiston vappujuhlia ympäri Suomea. Hakaniemen torille Helsinkiin kerääntyi arvioiden mukaan 8 000-10 000 ihmistä kuulemaan vappupuheita. Pääkaupungin vappumarssille osallistui 2 500-3 000 ihmistä.

Oulussa Vasemmiston vappumarssille osallistui noin 250-300 ihmistä. Marssi päättyi Rotuaarille, joka oli ääriään myöten täynnä Paavo Arhinmäen vappupuhetta kuuntelemaan tulleita ihmisiä. Arvioisin paikalla olleen vähintään tuhat silmäparia.

Tunnelma oli hieno. Tilaisuus antoi kuulijoille vastauksia kysymyksiin tulevaisuuden suunnasta ja tehdyistä päätöksistä. Toimijat saivat voimaa jatkaa arvokasta vapaaehtoistyötä vasemmistoliikkeen eteen. Kiitos heille vielä erikseen, talkoolaisia oli taas mukana kymmeniä ympäri maakuntaa. Arhinmäen puheen voi lukea kokonaisuudessaan tästä.

Yleisradion ja MTV3:n uutisten perusteella Vasemmistoliitto jätti tänä vuonna vapun juhlinnan väliin. Uutisarvoltaan tärkeämmäksi nähtiin Timo Soinin ja Timo Laanisen puheet noin 50 kuulijan edessä.

Pohjois-Suomen valtalehti uutisoi vapunaattona keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän nostattaneen ”keskustahenkeä” Rotuaarilla. Kuvan perusteella paikalla oli mukavasti väkeä.

Vapunpäivän tilaisuudessa oli kuitenkin ainakin kolme kertaa enemmän ihmisiä. Tämän toteamiseen ei tarvita Mertarannan taikalaseja. Joku Kalevan lukija saattaisi olla sitä mieltä, että tällainen Oulussa varsin harvinainen massatapahtuma saattaisi kenties olla uutisoinnin arvoinen. Tai edes lyhyen maininnan.

Vasemmistovapun osakseen saama täydellinen uutispimento on jokavuotinen ilmiö, joten se ei oikeastaan yllätä lainkaan. Valinnat kertovat kuitenkin siitä, miten media käyttää poliittista valtaa myös Suomessa. Kuvat kertovat täysin toisenlaista tarinaa.

Lisää kuvia Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston vapusta löytyy piirin FB-sivuilta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *