Työväenpuolue, joka potkii työläistä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on määritellyt puolueensa olevan työväenpuolue ilman sosialismia. Soinilainen populismi näyttää purreen työväestöön, sillä tuore gallup kertoo persujen ja demareiden kilvoittelevan tasapäisesti duunareiden ykköspuolueen paikasta.
Hämmentäväksi tilanteen tekee se, että Soinin Timpan puolue ajaa jatkuvasti heikennyksiä työväestön asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa.
Viime marraskuussa perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden muodostama Täysmuutos-ryhmä julkisti tavoitteensa leikata ikääntyneiden työntekijöiden palkkoja.
Vuoden alussa julkisuuteen tulleessa Sampo Terhon ja PS:n puoluetoimiston työryhmän paperissa esitettiin puolestaan leikkauksia irtisanomissuojaan ja pakkotyötä työttömiksi joutuneille. Tiedotustilaisuudessa Terho ilmoitti puoluejohdon olevan Soinia myöten paperin tavoitteiden takana. Terhon ja mitä ilmeisemmin persujen työmies Matti Putkosen visioimat esitykset saivat kuitenkin julkisuudessa täystyrmäyksen, jolloin perussuomalaisten keulahahmot kiirehtivät joukolla irtisanoutumaan koko sopasta.
Uusin potku duunarin persuksille nähtiin tänään. Aiemmin lähinnä maahanmuuton vastustajana ja pikavippifirmojen takuumiehenä tunnetuksi tullut oululaiskansanedustaja Olli Immonen esittää tälle päivälle kirjatussa kirjallisessa kysymyksessään hallitukselle laittomien lakkojen sakkorangaistuksien koventamista.
Immonen kirjoittaa: ”2000-luvun tähän asti suurin työtaistelu oli vuoden 2005 paperiteollisuuden lakko. Tämän lakon seurauksena menetettiin yli 500 000 työpäivää, ja metsäteollisuuden arvion mukaan noin 4 300 ihmistä jäi työttömäksi. Suomalaisen paperiteollisuuden toimintaedellytyksille kyseinen lakko aiheutti peruuttamattomia vaurioita. Monet talousasiantuntijat ovatkin ennustaneet huomattavan osan metsäklusterista jo pysyvästi hävinneen maastamme.”
Kansanedustaja Immosella ovat nyt peruskäsitteet aika pahasti kadoksissa. Vuoden 2005 työtaistelu oli työsulku. Wikipediasta löytää nopeasti selityksen termille, jos sen merkitys on jäänyt aiemmin sisäistämättä: Työsulku on työnantajapuolen painostuskeino työtaistelun aikana, kun tietyllä ammattialalla ollaan sopimuksettomassa tilassa. Vuosikymmenen suurin ja kallein työtaistelu oli siis työnantajaosapuolen aiheuttama.
Immoselta jää myös huomaamatta, että ns. laittomat lakot syntyvät useimmiten silloin, kun työnantajapuoli rikkoo yhteistoimintalakia.
Tämäkin avaus kertoo karua kieltään siitä, että perussuomalaiset ovat tosiasiallisesti Suomen työntekijävastaisin puolue. Olisikin rehellistä, että Soini muuttaisi sloganinsa otsikon osoittamaan muotoon. Toivottavasti silmät saadaan pian auki tälle faktalle myös kansan syvien rivien parissa.