Vasemmisto suuntaa eteenpäin

Kalevan pääkirjoituksessa (1.5.) toistettiin vanhaa kapeakatseista näkemystä Vasemmiston kriisistä ja visioiden puutteesta. Jos vasemmistolaisen liikkeen tulevaisuuden näkymiä tarkastellaan viimeaikaisten tapahtumien ja päätösten valossa, päädytään kuitenkin täysin päinvastaiseen lopputulemaan.

Tulevaisuuteen suuntaava Vasemmisto edustaa niitä harvoja tahoja, joilla on aitoa kiinnostusta parantaa heikoimmassa asemassa olevien toimeentuloa ja turvaa.  Vasemmisto on onnistunut ajamaan johdonmukaisesti hallituksessa pienituloisten asioita eteenpäin synkistä talousnäkymistä huolimatta.

Perusturva paranee Suomessa, samalla kun muualla Euroopassa leikataan.  Työmarkkinatuki ja toimeentulotuki nousevat, työmarkkinatuen puolisoa koskeva tarveharkinta poistuu ja perusetuuksiin saatiin kunnolliset indeksikorotukset. Samalla verotusta on reivattu oikeudenmukaisempaan suuntaan. Toki tämä on vasta ensimmäinen etappi tiellä kohti tasa-arvoisempaa ja solidaarisempaa yhteiskuntaa. Työtä jatketaan joka päivä kaikilla politiikan tasoilla.

Vasemmiston linjalle löytyy kannatusta ja merkkejä siitä löytyy runsaasti. Vasemmistoliitto nosti kannatustaan lähes prosentilla edellisessä puoluegallupissa. Tuorein puoluebarometri kertoo, että puolueeseen suhtaudutaan nykyisin aikaisempaa myönteisemmin. Vasemmistoon suhtautuu erittäin myönteisesti tai melko myönteisesti 29 prosenttia kansalaisista. Luku ei ole ollut kertaakaan tällä tasolla nykymuotoisen puolueen 20-vuotisen historian aikana.

Myös työväen keskuudessa koetaan Vasemmiston tavoitteet arvokkaiksi ja kannatusta löytyy. Toisin siis kuin pääkirjoituksessa väitettiin. Kevään aikana käydyissä ammattiliittojen vaaleissa Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitot lisäsivät kannatustaan neljällä prosentilla. Palkansaajien keskuudessa on siis havaittavissa entistä vakaampi luottamus Vasemmiston toimintaan paremman työelämän ja reilumpien työehtojen puolesta.

Samaan aikaan on tapahtunut myös yliopistoilla. Vasemmisto-opiskelijat on tällä hetkellä Suomen suurin poliittinen ryhmä ylioppilaskuntien edustajistoissa. Tämän ohella myös tutkimustulokset kertovat, että moni nuori jakaa vasemmistolaisen arvomaailman ja haluaa toimia tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta.

Vappuna Vasemmisto järjesti tapahtumia Oulun vaalipiirin alueella kahdeksalla paikkakunnalla ja juhlallisuuksiin osallistui nelinumeroinen määrä ihmisiä. Takavuosien lukemiin on vielä matkaa, mutta uudelleen virinnyt vappuperinne kertoo myös vasemmistolaisten arvojen kannatuksesta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Jaakko Alavuotunki
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Vasemmiston toiminnanjohtaja

Juha Haapala
Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja

Kirjoitus on julkaistu Kalevan Lukijan Ääni -sivulla 10.5.2012.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *