Pienet sammakot, pienet sammakot, ne lystikkäitä on!

Kokoomuksen vaalikampanjoissa on nähty viime vuosina runsaasti sööttejä pieniä eläimiä. Uusliberalismia on kaupiteltu ihmisille vekkuleiden koirien, kissojen ja kukkien avulla kuorrutuksen alla piilevän jääkylmän ideologian jäädessä taka-alalle.

Viime päivinä kokoomuksen eläinkavalkadi on saanut joukkoonsa uusia jäseniä, kun kykypuolueen edustajat ovat kunnostautuneet halventavien sekä täydellistä tietämättömyyttä osoittavien lausuntojen antamisessa.

Ensin Jyrki Katainen vertasi kolumnissaan oppositiota Terijoen hallitukseen eli syytti vasemmistoa epäsuorasti maanpetturuudesta. Seuraava sammakko pomppasi esiin viime viikonloppuna, kun tuore opetusministeri Henna Virkkunen ilmoitti Helsingin Sanomien haastattelussa SDP:n ja Vasemmistoliiton olevan katkerien ihmisten puolueita. Molemmat pyysivät lähes saman tien lausuntojaan anteeksi.

En tiedä, pitäisikö nyt uskoa näiden iloisesti esiin pomppivien lystikkäiden sammakoiden oikeasti olevan tahattomia harhalaukauksia? Vai onko kyseessä kokoomuksen uusi mediastrategia? Ensin haukutaan vastapuoli mahdollisimman ala-arvoisella tavalla ja sen jälkeen pyydellään kokoomuskorvat punaisina anteeksi – ja toki välittömästi, jotta kukaan ei ehdi tarkastelemaan tarkemmin näitä mauttomia heittoja.

Antti Blåfield kommentoi asiaa varsin osuvasti Helsingin Sanomissa tänään:

Kokoomus on voittanut jo useat vaalit sekoittamalla ja hämmentämällä poliittisia käsitteitä. Milloin se on ollut työväenpuolue, milloin julistanut, että vastakkainasettelun aika on ohi. Yhtenä hetkenä puolueelle kasvaa korvat, ja toisena hetkenä julistetaan toivoa kuin herätysteltassa. Tässä karusellissa saattavat Korkeasaaren paviaanit ja köyhien asia mennä helposti sekaisin – puhumattakaan historian niin monista yksityiskohdista.

Viestintäministeri Suvi Lindenin tämänpäiväinen sammakko oli tietysti hieman erilainen Kataisen ja Virkkusen lausuntoihin verrattuna. Linden väitti Aamulehden haastattelussa, että yritys voi vaatia työntekijöitään riisuutumaan alasti tietosuojasyistä. Väite on sekä suorastaan koominen että täysin lainvastainen.  Tarkastuksen saa pakkokeinolain mukaan määrätä ja suorittaa vain viranomainen rikosepäilyssä. Ei hyvin mene, jos näistä asioista vastaava ministeri on näin pihalla.


You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *