Fennovoiman ydinvoimalahakemus sisään

Ydinverkosto järjestää Oulussa 24.1. mielenosoituksen Pohjois-Suomen ydinvoima- ja uraanikaivoshankkeiden kaatamiseksi. Lisätietoja mielenosoituksesta löytyy Ydinverkoston sivulta.

Mielenosoitus on erittäin ajankohtainen juuri nyt, sillä Fennovoima jätti eilen oman periaatepäätöshakemuksensa ydinvoimalan rakentamiseksi Suomeen. Ydinvoimalan vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja ovat Ruotsinpyhtää, Pyhäjoki ja Simo.

Yhtiön harjoittama ankara lobbaus on tuottanut hyvin tulosta eduskunnassa, sillä Fennovoima on ydinvoimamyönteisten kansanedustajien suosikki mahdollisen kuudennen ydinvoimalan rakentajaksi. Kauppalehden Talousuutisten kyselyssä Fennovoima sai taakseen tukijoita laajasti kaikista eduskuntaryhmistä.

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä Fennovoimalta puuttuu ydinvoimahakemuksessa tarvittavia perustietoja kuten selvyys laitosten ja ydinjätteen sijoituspaikoista. Ympäristövaikutusten arviointi on myös kesken.

Luonnonsuojeluliitto pitää Fennovoiman periaatepäätöshakemuksen jättämistä ennenaikaisena, koska ympäristövaikutusten arviointi on kesken. ”Hakemuksen tekeminen yhtä aikaa kolmelle hyvin erilaiselle sijoituspaikalle kuvaa hakemuksen heikkolaatuisuutta”, luonnonsuojelusihteeri Tapani Veistola toteaa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *