Paikallisjunaliikenteen mahdollisuudet selvitettävä Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto esitti 12.9., että Oulun, Oulunseudun ja Oulunkaaren seutukunnan radanvarsikunnat aloittavat ennakkoluulottoman selvityksen raidelähiliikenteen kehittämiseksi ja aloittamiseksi. Piirijärjestön kannanotto löytyy täältä.

Lähiraideliikenteen kehittäminen on ehdottomasti kannatettava ajatus. Oulun alueelta löytyy raiteita niin pääradan suuntaisesti kuin myös idän suunnalla Kajaania kohti mentäessä. Kaavoituksessa voitaisiin painottaa rakentamista radanvarteen erityisesti Pohjois-Oulussa, jossa Tuirasta pohjoisen suuntaan kuljettaessa löytyy useita mahdollisia lähiliikenneaseman paikkoja. Esimerkiksi Alppilassa rakennetaan uutta asuinaluetta entisen Rajavillen betonielementtitehtaan tontille, jonka välittömässä läheisyydessä kulkee Rovaniemen rata. Myös Toppilan ja Rajakylän kaupunginosat ovat aivan radan varrella.

Ilmastonmuutos ja energian kallistuminen tulevat aiheuttamaan suuria mullistuksia niin lähi- kuin kaukoliikenteessäkin, joten liikennesuunnittelussa tarvitaan ennakkoluulotonta otetta. Lähiraideliikenteen kehittäminen on yksi tapa vastata tämän muutoksen tuomiin haasteisiin.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *