Valopylväitä ja ponnauttelevia kainalosauvamiehiä

Tämän aamun Kalevassa oli mielipideosastolla hauska, mutta samalla tärkeä kirjoitus (löytyy alempaa) Castrenin kentän valopylväistä. Kirjoittajan huoli on aiheellinen, sillä näköhaitan ohella aivan kentän vieressä töröttävät pylväät ovat myös vaarallisia pelaajille.

Asia olisi voitu korjata Castrenin peruskorjauksen yhteydessä, mutta jostain syystä pylväät jätettiin vanhoille paikoilleen. Samassa yhteydessä myös lämmitysputket jäivät asentamatta tekonurmen alle.  Homma jäi siis monelta osin puolitiehen.

Kirjoituksessa leikkisään tyyliin vaadittuja tekniikkataitureitakin Oulusta varmasti löytyy, sen verran paljon kaupungissa on innokkaita futisjunioreita. Vain olosuhteiden kehittämisellä varmistetaan, että hienosta harrastuksesta voivat nauttia myös tulevaisuuden pallotaikurit.

Kirjassa Futebol – brasilialainen elämäntapa kuvaillaan pienen Macapán kaupungin jalkapallostadionia. Paikallinen jalkapallojohtaja kertoo, kuinka stadionin valopylväät ovat katsomon etupuolella! Valopylväät ovat aina katsojien tiellä.

”Tämä on varmasti ainoa stadion maailmassa, jossa valot ovat näin. Kyseessä oli rakennusfirman ensimmäinen stadion”, hän toteaa nolona.

Valitettavasti näin ei ole. Toinen stadion maailmassa, jossa valot ovat katsojien edessä, löytyy Castrenin urheilupuistosta. Eikä kyseessä ole edes ensimmäinen kaupunkiimme rakennettu urheilupyhättö. Jotta yleisö näkisi otteluissa, olisi Oulun kaupungin syytä selvittää miten nuo pylväät siirretään katsomon taakse.

Samassa kirjassa kerrotaan 17-vuotiaasta naisesta, joka ponnauttelee palloa yli 55 000 kertaa, kainalosauvamiehestä, joka ponnauttelee palloa amputoidulla jalantyngällään ja muista pallotaitureista, jotka esiintyvät jalkapallo-otteluiden tauoilla.

Tahdon myös ouluseutulaisia pallotaitureita paikallisten otteluiden väripilkuiksi! Kuka pitää palloa ilmassa pisimpään tai kuka tekee hienoimpia temppuja pallolla?

Aki Vehkaoja

Oulu

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *