Mitä tapahtuu Oulu15-hankkeelle?

Viime viikolla kuultiin kummallisia uutisia Oulun kulttuurielämän suunnalta. Kulttuuritoimi on esittänyt Oulu15 -kulttuurihankkeen keskeyttämistä määräämättömäksi ajaksi huhtikuun alusta alkaen. Tässä Kalevan juttu aiheesta.

Oulu15 on kulttuurin ja luovien alojen kehittämisen sateenvarjohanke, jota on jo pitkään ja menestyksekkäästi vetänyt mieskuoro Huutajista tuttu kulttuurivaikuttaja Petri Sirviö.

En tiedä tarkemmin hankkeen keskeyttämispäätöksen taustoja, mutta aika surkealta tämä sekoilu tuntuu. On omituista, että homma keskeytetään juuri nyt, kun hyviä tuloksia on saatu aikaan. On totta, että Oulu15 kärsii rahoitusongelmista Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoituspäätöksen yhä viipyessä. Taloudellisesti hyvin toimeen tuleva kaupunki voisi kuitenkin nyt tulla hieman vastaan ja varmistaa hankkeen jatkon sen jäädyttämisen sijaan. Näin on jo esitetty monessa puheenvuorossa.

Hankkeen keskeyttämisen myötä myös Sirviötä kammetaan nyt pois tehtävästään.
Tässä lienee kyse henkilökemioista. Mies, joka kykenee katsomaan kulttuurin kenttää avoimesti ja korostaa vapaata kulttuuria, on aika kaukana perinteisestä virkamiesjäykistelystä.

Kaupunginhallitus ei vielä viime viikolla ottanut kantaa jupakkaan. Peli vihellettiin poikki toistaiseksi.  Päätökset tehdään vasta rahoitustilanteesta ja kulttuuritoimen uudelleenjärjestelyistä saadun lisäinformaation jälkeen. Toivottavasti asiassa ei munita liian pitkään. Keskeyttämispäätös oli jo raju isku Oulun kulttuurielämän kehittämiselle.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *