Tammitapaamisesta ja Kemijärven tilanteesta

Vasemmistonuoret ja vasemmistolaiset ay-nuoret kokoontuivat viime viikonloppuna Tammitapaamiseen Hotelli Petäykseen Hattulaan. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Uusia kontakteja tuli luotua erityisesti ay-väen kanssa. Asiapitoisen ohjelman ohella ehdin viikonlopun aikana myös pitää hauskaa ja tutustua uusiin ihmisiin.

Kemijärven tehtaan tilanne on ollut viime aikoina tapetilla. Kemijärven massaliike järjestää suurmielenosoituksen Helsingissä helmikuun alussa tehtaan alasajoa vastaan. Lisätietoja kansalaisadressista ja tulevasta mielenosoituksesta löytyy täältä. Kaikki mukaan!

Samassa yhteydessä myös alasajettavan Summan tehtaiden toimihenkilöt julkaisivat eilisessä Helsingin Sanomissa henkilöstön aloitteesta tehtaan kuolinilmoituksen. Tempaus oli hieno ironinen heitto ja samalla esitettiin vahva mielipide valtion nykyisestä omistajapolitiikasta.

HS:n toimituksen johto kokoontui pohtimaan ilmoituksen julkaisemista loppuviikosta. Johtoportaassa katsottiin lopulta, ettei ole mitään syytä, miksei ilmoitusta voisi julkaista. Linkki uutiseen tässä. Sananvapauden kannalta on vähintäänkin mielenkiintoista, että tällaisia syitä ihan erikseen kokoonnuttiin pohtimaan. Minulle jää tästä sellainen vaikutelma, että lehden johto ei olisi halunnut julkaista ilmoitusta, mutta se ei löytänyt keinoja asian estämiseksi. Tällainen suhtautuminen ei edistä mitenkään ihmisten osallistumista kansalaiskeskusteluun tärkeistä asioista.

You may also like...

2 Responses

 1. Jaakko Alavuotunki sanoo:

  Mielenosoitus järjestetään 4.2.

  Verkkolehti Verstaan juttu aiheesta löytyy tästä:
  http://www.vas.fi/uutiset/tammikuu_2008/fi_FI/1201098689734/

 2. Jaakko Alavuotunki sanoo:

  Verstaasta löytyy myös hyvä juttu Tammitapaamisesta:
  http://www.vas.fi/uutiset/tammikuu_2008/fi_FI/1200995477407/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *